středa 11. února 2015

Příběh jednoho svetru



Už ani nevím kdy a proč jsem loni zkraje roku dostala nápad uplést k Vánocům manželovi svetr. Snad protože pořád pletu a jemu jsem svetr upletla naposledy před 11 lety (nutno dodat, že ho poctivě těch 11 let nosil a tehdy byl asi ještě poctivý akryl, protože na to  ten svetr ani nevypadá). No a tak jsem si na Ravelry vyhlídla krásný návod, v akci zakoupila 20 klubek Drops Nepal.  Hned zkraje jsem musela překonat zklamání, když jsem zjistila, že návod je k dispozici pouze v časopise pro mě nedostižném. Nicméně poctivě jsem nastudovala všechny fotky a a plná pletařského sebevědomí jsem nahodila a na podzim se dala do pletení, děsně tajnýho. Sebevědomí mi ovšem trochu kleslo, když hned u stromečku bylo jasné, že svetr je krátký. Znamenalo to celý ho rozhodit (ó jak jsme proklínala své pečlivé zapošívání) a celkově prodloužit. Byl to trochu malý očistec v množině velkého očistce stěhování. No ale výsledek je opravdu mnohem lepší a dokonce si myslím, že rukávy budeme zkracovat, což mi už přijde opravdu komické. No ale proč se nezasmát, že. V kontextu toho, co zažívají lidé na celém světě, jsou takovéto pletací trápení jen pouhé žertíky a pro moji sangvinicko-střeleckou povahu ještě k tomu výborným tréninkem trpělivosti. Tak to je příběh tohoto svetru:-)
 

11 komentářů:

  1. a výsledek stojí za to, je fakt nádherný

    OdpovědětVymazat
  2. Taky manželovi nějaký dlužím. Ale ne a ne posbírat tvou odvahu a trpělivost :) Je parádní!

    OdpovědětVymazat
  3. Nádhernej...zvlášť mě bere to zapínání u krku...

    OdpovědětVymazat
  4. Krásný a bez návodu - obdivuju. Já vše pletu dvakrát i s návodem. Mám se ještě hodně co učit, ale to mě na tom vlastně moc baví.

    OdpovědětVymazat
  5. Je perfektní! Já snad kvůli Vám vážně začnu plést!

    OdpovědětVymazat
  6. Je nádherný, určitě to za tu dřinu stálo! Strašně se mi líbí tento styl s rozepínacím stojáčkem...všem chlapům sluší.

    OdpovědětVymazat
  7. Krásnej. Obdivuju to odhodlání a trpělivost. Vůbec netuším, jak se nastavuje už upletený svetr, ale zní mi to hodně pracně. Tak ať svetr vydrží taky aspoň 11 let! :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Krásná barva, materiál i zvolený model svetru......moc pěkné. Opět musím konstatovat, že v jednoduchosti je síla! Můj muž bohužel stojáčky a rozepínací svetry nechce, tak pletu jen jeho oblíbené kulaté výstřihy.....:-)

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuji moc za všechny komentáře, nemoc mi brání komentovat všechny zvláš´t:-)

    OdpovědětVymazat
  10. Já jsem nedávno také kupovala manželovi takový hrozně hezký svetr z jednoho onlie sekáče a myslím si, že mu to udělalo velikou radost :) Takže taaak... Přeji moc hezký den a zbytek vánočních svátků.

    OdpovědětVymazat