středa 6. července 2016

Flax








  


 Svetr pro manžela hotov! 
Je to již můj třetí a jsem zvědavá, co udělá materiál, protože manžel svetry poctivě a hodně nosí. Ten první byl ještě z nějakého šíleně poctivého akrylu, 10 let nošení ho moc nepoznamenalo. Ten druhý už je na tom po víc jak roce nošení hůř a i to mě motivovalo uplést nový, aby ten starý šel do skříně, protože to jak vypadá je spíš k smutku:-(. Uvidíme jak se předvede Malabrigo (Rios Bobby Blue 6 přaden, jehlice 4,5).

Co se týká návodu - jedná se o Flax od  tincanknits. Je z její kolekce jednoduchých návodů pro začátečníky. Plete se jako klasický raglán odshora, velmi jednoduchá konstrukce. Já jsem nebyla spokojená s tím, že průkrčník nebyl nijak tvarovaný a tak jsme sedlo vypárala a upravila pomocí japonských zkrácených řad tak, aby v zádové části bylo o 6 řad více. Přední část tím trochu spadla dopředu a vytvořila jakoby přirozenější tvar kolem krku. Je to vidět na fotkách níže. Jinak se svetr pletl fajnově, hlavně díky materiálu. Rukávy jsem udělala oproti návodu trochu užší.

  


7 komentářů:

  1. Je moc hezký :-)) A ta barvička :-))

    OdpovědětVymazat
  2. Katko nádhera, podařil se a jsem zvědavá jak dopadne zátěžový test malabriga.. ukazovala jsem ho K, ohodnotil to slovy hmm, svetr..(nicméně návod jsem si uložila a kluci zatím neprotestují, tak třeba jim ho udělám :-))

    OdpovědětVymazat
  3. Katko zdravím tě;-). Ten svetr je naprosto dokonalý!:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Katko zdravím tě;-). Ten svetr je naprosto dokonalý!:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat