čtvrtek 3. září 2015

Konec i začátek....


Necelých deset let doma s dětmi je pryč a jako asi každá máma v mé situaci jsem dlouho řešila, jak se sebou naložit dál - vrátit se k původní profesi, nebo pokračovat v tom, co začalo v posledních dvou letech? Nakonec vyhrálo srdce :-) a tak jdu naplno na nejistou cestu podnikání, kde nic není nalinkované...na cestu, která je ale už trochu prošlapaná, plná radostí, chuti a nápadů - a hlavně nejdu po ní sama:-) Co víc si přát... Tak mi držte palce!

 :
Pinterest


 Tak jako já mám před sebou cestu, která je z části neznámá, mám tu pro Vás tak trochu rozmazaný dárek, co to je můžete tušit z toho, co víte o mě a mém blogu. A máte-li zájem to zjistit, napište komentář - slosování bude za týden v pátek:-)


Mnoho se mění, ale mnoho také zůstává stejné...dny plynou jeden za druhým a v kontextu měnícího se světa kolem nás a množství obrazů utrpení, kterým je každý z nás denně konfrontován, musí člověk hledat naději v maličkostech s modlitbou na rtech za ty, kteří utrpení prožívají...




69 komentářů:

  1. Držím pěsti, podnikat - můj sen :) Sice jsem tenhle blog objevila nedávno, ale ráda sem chodím nakukovat! Ať se daří v nové životní etapě! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, podnikání nikdy můj sen nebyl, ale nějak se to seběhlo a jsme v něm až po uši:) Děkuji za návštěvu:-)

      Vymazat
  2. držím pěsti na staronové cestě podnikání. Také jsem se teď dostala do rozhodování o své další budoucnosti a není to lehké, takže přeji ať se daří co nejlépe a ať svého rozhodnutí nelituješ :)

    OdpovědětVymazat
  3. Katko, přeji Vám hodně štěstí, radosti a ať se Vám daří v podnikání i v soukromí!

    OdpovědětVymazat
  4. Katko, vždy musí něco skončit, ab něco nového mohlo začít. Tak i vy ted začínáte novou etapu, protože ta předchozí již skončila. Věřím a přeji Vám, aby ta nová etapa byla stejně tak krásná a plodná jak ta předchozí a aby jste nikdy nelitovala svého rozhodnutí. Přeji Vám hodně štěstí do dalších dnů a plnou náruř dalších nápadů....... Dana

    OdpovědětVymazat
  5. Katko, přeji hodně úspěchů. Také jsem před skoro rokem řešila co dál. Měla jsem se vrátit zpět do práce, ale nevrátila - šéf se rozhodl jinak. Tak jsem řešila co dál. Nakonec jsem našla novou práci a nové kolegy a hlavně fajn šéfa. Během těch nucených měsíců doma jsem přemýšlela, zda hledat nové místo nebo začít podnikat. Nakonec vyhrálo místo. Na podnikání zatím nemám odvahu - během uvažování jsem mluvila s majitelkou malého obchůdku z vlnou, která zrovna končila nebo spíš byla nucena svůj obchůdek zavřít. I když byla na dobrém místě, tak zkrátka nevydělávala. Snad časem, někdy najdu odvahu a začnu podnikat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za sdílení, i když není povzbudivé:-) každý máme nějakou cestu a i Vám řpeju ať najdete tu svou:-)) I v zaměstnání může být člověk šťastný:-)

      Vymazat
  6. Tak to si držím palce a tobě, Kači, fandím!

    OdpovědětVymazat
  7. Vždy ma poteší, keď stretnem človeka, ktorý dáva do svojej práce srdce. Prajem veľa síl, odvahy a radosti. Barbora (barborka.zavarska@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  8. :-) držím palečky na nové cestě...ať Ti vydrží elán a nadšení z nové práce, které z Tebe ráno úplně čišelo...Jarka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarko, dík za podporu, uvidíme čeho všeho ještě budeš svědkem:-)))

      Vymazat
  9. Milá Katko, moc gratuluju k rozhodnutí, které jistě chtělo dost odvahy a odhodlání. kéž by i mě se to jednou povedlo, ale jsem už též na cestě. moc moc přeju, at se daří! Jana

    OdpovědětVymazat
  10. Přeji Vám, aby nadále fungovalo to co už nějakou dobu funguje :-), aby jste mohla dělat to co vás baví a né jen to co vás uživí. Ideální varianta - práce a koníček jedno jest :-) Andrea
    TopkaA@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, to by bylo ideální, uvidíme jak se to povede - věříme a doufáme:-)

      Vymazat
  11. Není to sice moc vidět, ale je to krásné. :-)
    A zajímalo by mě, co je vlastně tvá původní profese, Katko?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzko, je to zcela obyčejné, jen vyfocené dobrým foťákem:-) Profesí jsem psycholog/sociolog:-)

      Vymazat
  12. Dear Katerina,
    I am keeping my fingers crossed for you and your wollen sister. It was so much fun meeting you in Cologne and I hope we might meet again on day. In the meantime keep doing faithfully what brings so much joy not only to you but to so many other people you are in (wollen :o) contact with...
    Warm regards
    Ulla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dear Ulla, thank you so much for yout warm words - we also treasure our memories from Cologne and tehy help us to overcome difficult times. I hope we will meet again! I know it! Thank you for your support. With warm wishes! K

      Vymazat
  13. ... wOOllen sister... I meant, but the German words "wollen" or "wollig" would work as well, don`t you think? :o)
    Your very tired German fan (U.)

    OdpovědětVymazat
  14. Budu držet palce. Tohle prostě musí vyjít. Vlněné sestry jsou jako hrdinky z pohádek...máte sny a odvahu je plnit, to je prostě úžasné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) no děkujeme, to nás nikdy nenapadlo. Prince a děti už máme, tak teď nezbývá než makat:-) a to nás baví:-)

      Vymazat
  15. Katko, hodně štěstí! :) Krásné dny! J.

    OdpovědětVymazat
  16. Obdivuji, fandím a držím palce, ať se daří M.

    OdpovědětVymazat
  17. Také držím palce a přeji, ať svého rozhodnutí nikdy nelitujete. Pěkné dny, HanaL.

    OdpovědětVymazat
  18. Budu držet palce... Zrovna se nacházím na stejné křižovatce. Jen jsem se rozhodla hledat práci. Snad se mi to taky povede.
    I.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak moc držím palce, ať se povede najít a a´t baví...

      Vymazat
  19. Držím palce, Katko! Jsem v podobné situaci, jen mám ještě rok na přemýšlení.
    A díky za napínavou soutěž :-)
    Katka

    OdpovědětVymazat
  20. To je krásný! Moc fandím a držím palce!!
    Vlněný sestry jsou mi sympatický od začátku:).

    OdpovědětVymazat
  21. Držím pěsti na staronovou cestu!!! Gabra

    OdpovědětVymazat
  22. (Mimo soutěž, ale...)

    ...musím to tu napsat, protože jsme to dneska řešili v práci půlku dne. Super poznámka o modlidbě za ty, kteří to utrpení musejí prožívat. Zaznělo tam pár hlasů plných nepochopení a ačkoliv chápu, že nic není čb, stačí odstoupit, aby člověk prostě aspoň nemohl soudit. Fakt je tak těžké uvědomit si, že to psycho hledání klidu a domova můžeme jednou prožívat i my a budeme tolik vděčni za každou pomoc? Dík za to, jsem z té pracovní diskuse fakt vyfluslá a přesně toto Tvé jsem si potřebovala přečíst.
    Tobě přeju odvahu/sílu/přízeň/kšefty, ať jste s Helou šťastné a všichni kolem taky, kamaráde. Už jenom fakt, že si můžem volit zdroj obživy je dost terno. Opatruj se. Užívej. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, děkuji moc za to co píšeš. Je to přesně tak jak píšeš - nic není černobílé - nedá se určit kdo má vinu a kdo ne, ty lidi jsou prostě v zoufalé situaci.... hledám sama konkrétní způsoby jak pomoct...
      No a dík za přání pro VS - ty kšefty potřebujeme nejvíc, odvahu a nadšení máme, ale toho se člověk nenají:-)) Pa a měj se!!

      Vymazat
  23. Katko, myslím, že je to dobré rozhodnutí, asi by Tě později mrzelo, žes to nezkusila. Když máš doma zázemí a podporu, půjde to. (I když Tvá původní profese mi připadá taky moc fajn.)
    Však vás s Helenou budeme sledovat a rádi/y u vás utrácet :-). L.

    OdpovědětVymazat
  24. Moc super rozhodnutí, já bych chtěla zkusit plést a vždycky okukuji ráda Vlněné sestra, tak je možné, že do toho pletení praštím a budu vědět kam jít nakoupit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak směle do toho, brzy budou videa takže to bude vše zase o krůček jednodušší:-)

      Vymazat
  25. Katy, já věřím, že Ty co nevidět propojíš původní profesi s pletením.. a to bude teprve vzrůšo! :-) Držím palce! K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Káťo, tak to dík, to jsi mě zatím rozesmála:-) ale uvidíme co bude:-)

      Vymazat
  26. Obdivuju Vaši odvahu a přeju hodně štěstí. :o)
    Fajnový den, J.

    OdpovědětVymazat
  27. Kateřino, ať se Vám , totiž vám oběma, daří! A těším se na shledanou :-)

    OdpovědětVymazat
  28. Milá Katko, byla jsem zvědavá, co dál s Tebou bude :) Obdivuju odvahu udělat krok do neznáma...já sama jsem ho (zatím) nenašla, i když teď hodně váhám. Dělat to, co člověka baví, co může dělat s láskou a co je smysluplné...co víc si přát?
    Přeju vše dobré!
    Jitka (j.vilemova@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jitko, děkuji:-) Když člověk nejde sám, je to mnohem snažší - mám to štěstí:-)

      Vymazat
  29. ....tak vykroč tou správnou nohou a na nové cestě přeji hodně dobře zvládnutých "kilometrů":-) Zuzana

    OdpovědětVymazat
  30. Gratuluju k rozhodnutí jít za srdcem. Jak jsem psala do komentáře na VSblogu, jsi Katko inspiraci, Hela také. Ať se daří! Marie V.

    OdpovědětVymazat
  31. Katko, držím palce a na další cestu životem přeju hodně štěstí, spoustu stejně nadšených lidiček jako ty a věřím, že se třeba jednou setáme osobně.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky věřím, svět je malý a setkání "off line" jsou báječná!

      Vymazat
  32. Katko, palce držím, bedlivě sleduju a moc přeju! Simona

    OdpovědětVymazat