pondělí 19. června 2017

O zahradě, konci roku a tak....








Konec školního roku by se dal označit za náročné období (jakože kdyby se tak nedal označit i jeho začátek a prostředek:). Ale je potřeba hledat zdroje.... a být u nich....zahrádka.... krása....radost, z každé rostlinky, která nezhyne, ale začne růst nebo i dokonce kvést....

Pletení jde pomalu....ale jde....





K mému velkému překvapení jsme byla vylosována se svým Rebelem ve společném pletení ve skupině autorky na Ravelry. Dnes mi přišel balíček až z dalekého Texasu! To byl úžasný zážitek - v něm ručně psaný vzkaz.....uvědomila jsme si, jak málo si píšeme navzájem....


Růžičku posílám všem ženám, které se červnem proplétají s odřenýma ušima jako já.....ale v letním večerním vzduchu se dobíjí a nevzdávají se :-))



15 komentářů:

  1. Dear Katko,
    The end of the school year... I am feeling like you. And am trying to "knit sanity"... Am sending lots of love, Ulla P.S. The good thing about it is: Prazdniny jsou za rohem :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dear Ulla, yes:-) and I admire you - teachers! For me prázdniny means working with my kiddos at my side :-o....hope we will manage - knitting helps a lot - právě pletu Carress my Soul od Tebe! Any chance meeting you in Berlin in October?

      Vymazat
  2. Kateřino, vždyť Ty i tu zahradu máš sladěnou se šátky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo oblíbené barvy:-) i když mám i žluté květiny, přestože žlutou bych asi na sebe nevzala:)

      Vymazat
  3. Už jsme v cílové rovince :-D To dáme! Třeba krokem, ale dáme!
    Zahrádku máš krásnou <3
    K výhře ti gratuluji! Texas, ta zaslíbená Madelinetosh krajina...

    OdpovědětVymazat
  4. Ještě nevím, co obnáší konec školního roku, to poznám příští rok. Ale růžičku přijímám, celý červen mám obě děti doma, takže taky někdy drhnu. :-D Ať se to utřepe, Katko, to dáme! :-) A výhra teda parádní, moc přeju. ♥

    OdpovědětVymazat
  5. Kateřino tak u nás je to stejné. Také už pomalu myslím na prázdiny. Je toho moc. Jak doma, tak teď i v práci. Jenže ty prázdniny tak rychle utečou. Ještě, že mám skoro 4 týdny dovolené - takže hurá půl prázdnin budu doma. Sice to mám rozdělené na 3x, ale hned po svátcích v červenci jedem do Alpa, tak tam načerpám sílu a energii.
    Občas si říkám, jaké by to bylo bydlet někde na vesnici nebo v lesích - pohada, ticho a klid, ale na druhou stranu bych tam asi nenašla práci co dělám, i když ... třeba bych dělal něco jiného a možná by mě to i bavilo.
    Miluji tyhle úvahy co by bylo, kdybychom se přestěhovali jinam a nebydleli ve městě.
    Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Alpách jsme byli vloni a doted vzpomínám, užijte si to!

      Vymazat
  6. A pak že vám tam nic neroste… přijeďte i s klukama!

    OdpovědětVymazat
  7. Katko, gratuluji k výhře. Krásná zahrada, pletení i slova. P.

    OdpovědětVymazat
  8. Zahradu máte krásnou! Doufám, že ji podobně barevnou budeme jednou mít i my u nás :) Zatím jsme ve fázi zkulturňování pozemku, což zahrnuje i terénní úpravy, zejména ochranu půdy proti erozi, na což používáme jutové geotextílie. V současné chvíli, kdy prší a prší a prší již déle než 14 dní v kuse, nám začínají pomalu žloutnout rajčata (listy) a i některé okrasné květiny to "zabalily". Tak snad brzy bude to slibované léto, sluníčko a příjemně teplo :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ta zahrada vypadá krásně v každém ročním období, já se vždy už třepu na jaro, až budu moct sadit květiny a těšit se po šedé zimě na trochu těch barviček, vytáhneme zahradním nábytku a s čajem v ruce relaxujeme, to mě hrozně naplňuje. Nám jdou růže už na květ, tak se těším, teď je to už víc a víc veselé :)

    OdpovědětVymazat